Cookiebeleid

Laatst bijgewerkt op: 02/08/2019

Bij Catawiki maken we op onze website en in onze app op verschillende manieren gebruik van cookies en andere trackingtechnologie. Daarom vinden wij het belangrijk om u uit te leggen wat cookies zijn en waarom we ze gebruiken. We hebben hieronder alle details op een rij gezet, dus we raden u aan om ons beleid zorgvuldig door te lezen om een beter begrip te krijgen van hoe we cookies gebruiken en wat uw opties zijn.

We waarderen uw privacy, dus we verzamelen en verwerken persoonlijke gegevens altijd in overeenstemming met het Privacybeleid van Catawiki. De definities voor alle met een hoofdletter geschreven termen vindt u in onze Gebruiksvoorwaarden.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een kleine hoeveelheid data die in de browser van uw computer of mobiele apparaat wordt opgeslagen. Cookies gebruiken verschillende methoden om gegevens te plaatsen op of gegevens te lezen van apparaten van gebruikers, zoals uw computer, laptop, tablet of smartphone. Dit helpt ons uw apparaat te herkennen of uw voorkeuren op te slaan. De bekendste cookies zijn kleine (tekst)bestanden die opgeslagen worden op apparaten en in een later stadium opnieuw kunnen worden geïdentificeerd. We gebruiken ook andere trackingtechnieken, zoals javascript, webbakens (tags) (kleine blokjes code die op een webpagina, app of advertentie zijn geïnstalleerd en bepaalde informatie over het apparaat en de browser die u gebruikt kunnen ophalen), of device fingerprinting, mobiele identifiers en tracking-URL's. We verwijzen naar al deze technologieën als 'cookies' in dit Cookiebeleid.

Hoe lang blijven de cookies van Catawiki actief?

De cookies die we gebruiken variëren in levensduur. Een 'sessiecookie' verloopt wanneer u uw browser sluit, terwijl een 'permanente cookie' voor een langere periode op uw apparaat blijft staan. Zie ons cookie-overzicht voor de specifieke looptijden.

Welke cookies gebruiken wij?

We gebruiken onze cookies voor verschillende doeleinden, zoals hieronder gespecificeerd. Bekijk ons cookie-overzicht om te zien welke cookies we gebruiken.

Functionele cookies. Functionele cookies zijn cookies die nodig zijn om ons online verkoopplatform goed te laten functioneren. Deze cookies helpen ons onze diensten te leveren op basis van uw voorkeuren, zodat u een betere Catawiki-ervaring krijgt. Er is bijvoorbeeld een cookie die ervoor zorgt dat u ingelogd blijft. Dit betekent dat u niet steeds hoeft in te loggen telkens wanneer u naar een nieuwe pagina gaat. Deze cookies helpen ons ook te onthouden hoe u bepaalde functies gebruikt (bijvoorbeeld kavels die u als favoriet heeft gemarkeerd) en accountinstellingen (bijvoorbeeld taal- of beeldscherminstellingen).

Analytics en onderzoekscookies. Deze cookies leggen vast hoe u Catawiki gebruikt. We gebruiken de informatie van deze cookies om het gebruik van ons online verkoopplatform te analyseren en te bepalen wat de oorzaak is van fouten. In het algemeen worden analytics en onderzoekscookies gebruikt om:

• Het aantal gebruikers op het online verkoopplatform bij te houden
  • De tijd bij te houden die u op ons online verkoopplatform besteedt
  • De volgorde bij te houden waarin u verschillende webpagina's bekijkt
  • Te bepalen welke onderdelen van het online verkoopplatform verbeterd kunnen worden
  • U feedback-enquêtes te tonen
  • Te beoordelen welk type gebruiker u bent

Marketing cookies. We gebruiken marketing cookies om te begrijpen wat u leuk vindt en hoe u zich gedraagt op ons online verkoopplatform. We volgen uw gedrag zodat we een idee kunnen krijgen van uw voorkeuren, de ID's van de veilingen waarop u klikt kunnen opslaan en u kavels kunnen laten zien die overeenkomen met uw interesses. Derde partijen plaatsen ook marketing cookies op Catawiki. Dit helpt hen om u op maat gemaakte advertenties op websites van derden te laten zien, op basis van uw gedrag op ons online verkoopplatform. In ons cookie-overzicht hieronder vindt u de derde partijen die marketing cookies plaatsen wanneer u Catawiki bezoekt.

Bovendien houden marketing cookies bij welke advertenties u al heeft gezien, om ervoor te zorgen dat u niet steeds dezelfde advertenties te zien krijgt. Ze controleren ook of u op een advertentie heeft geklikt.

Wij gebruiken marketing cookies alleen met uw toestemming. Als u ervoor kiest marketing cookies uit te schakelen, kunt u nog steeds online advertenties zien, maar de advertenties die u ziet, zijn niet afgestemd op uw interesses. Klikt u niet op een van de marketingcookie-opties (hieronder weergegeven) en u blijft onze website gebruiken, dan gaan we ervan uit dat u akkoord gaat met ons gebruik van marketing cookies en zullen we ze inschakelen. U kunt ze op elk gewenst moment weer uitschakelen.

Uw voorkeuren worden opgeslagen per Catawiki-domein. Het uitschakelen van marketingcookies op één domein (bijvoorbeeld catawiki.com) betekent niet automatisch dat ze ook zijn uitgeschakeld voor onze andere domeinen.

Hoe kunt u het gebruik van cookies controleren?

Uw browserinstellingen. U beheert uw cookie-instellingen in de browser die u gebruikt. Houd er rekening mee dat onze first-party cookies een belangrijke rol spelen in onze diensten. Besluit u deze niet te accepteren, dan kan dit van invloed zijn op de beschikbaarheid en functionaliteit van sommige functies die ons online verkoopplatform aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk maken (bijvoorbeeld als u deze cookies uitschakelt, moet u wellicht bij elk bezoek opnieuw inloggen). Volg de instructies van uw browser over het accepteren, verwijderen of weigeren van cookies:

Chrome Safari Firefox Edge

Cookies van derden. Om cookies van derden te beheren, kunt u de websites http://www.networkadvertising.org/ of http://www.youronlinechoices.com/ bezoeken. Met deze websites kunt u cookies van specifieke derde partijen blokkeren. U kunt ook websites van derden bezoeken om de instellingen van cookies van elke specifieke derde partij te begrijpen en te beheren. In ons cookie-overzicht vindt u een link naar deze websites van derden.

De Catawiki-app

U kunt ons online verkoopplatform ook via onze app gebruiken. Download de Catawiki-app in de Apple App Store of de Google Play Store. We gebruiken methoden die vergelijkbaar zijn met cookies en diensten van derden om we een goed beeld te hebben van hoe onze gebruikers onze app gebruiken en om ervoor te zorgen dat onze app veilig blijft. We gebruiken bijvoorbeeld Fabric om bugs en fouten op te sporen. We gebruiken ook de diensten van Selligent en Firebase om u pushmeldingen te sturen. Deze meldingen zijn heel belangrijk, (ze kunnen u bijvoorbeeld op de hoogte houden over een veiling waarin u geïnteresseerd bent). U kunt uw instellingen voor pushmeldingen in onze app wijzigen.

Kan dit Cookiebeleid worden gewijzigd?

We kunnen dit Cookiebeleid aanpassen of aanvullen. We streven ernaar om onze cookie-informatie up-to-date te houden, maar houd er rekening mee dat cookie-overzichten altijd slechts momentopnames zijn. Vanwege de voortdurende innovatie van het online verkoopplatform en het feit dat internet en de verschillende betrokken partijen voortdurend veranderen, is het mogelijk dat de informatie in dit Cookiebeleid niet volledig up-to-date is.

Contact

Voor vragen over dit Cookiebeleid en het gebruik van cookies op ons online verkoopplatform, kunt u altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar privacy@catawiki.com.

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store