Reserve price

Kavels met een hoge verwachte opbrengst kunnen voorzien zijn van een reserve price. Een reserve price is een niet zichtbare minimumprijs die een verkoper in overleg met onze experts kan instellen. Als de veiling eindigt en de reserve price is nog niet geboden, dan wordt het kavel niet verkocht.

Hoe werkt het voor kopers

Als u een bod plaatst op een kavel met een reserve price, en het bod ligt onder de reserve price, dan ontvangt u hierover direct een melding. Uw bod is te zien in de biedgeschiedenis.

Als u een automatisch bod plaatst dat hoger is dan de reserve price, dan zal het eerste bod gelijk zijn aan de reserve price.

Als u een automatisch bod plaatst dat lager is dan de reserve price, dan wordt het automatische bod direct geboden. Deze zal te zien zijn in de biedgeschiedenis.

Als de reserve price voor het einde van de veiling niet is gehaald, dan wordt het kavel niet verkocht.

Hoe werkt het voor verkopers

  1. Op het moment dat u een kavel aanbiedt met een hoge verwachte opbrengst, krijgt u de optie om het kavel aan te bieden met een reserve price.

  2. Als u voor een reserve price kiest, dan moet u de absolute minimumprijs invullen. Onze experts beoordelen of deze prijs realistisch is en moeten deze prijs goedkeuren.

  3. Indien de expert akkoord is met uw reserve price, voert hij een minimale en maximale verwachte opbrengst in. Deze schatting wordt bij het kavel vermeld. Bij het kavel vermelde schattingen zijn niet meer dan een ruwe indicatie en bieden geen garantie voor de werkelijke waarde.

Delen

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store

Schrijf u in voor de Catawiki nieuwsbrief

Blijf gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over onze veilingen en meer.

Afmelden voor de nieuwsbrief is altijd mogelijk

Bedankt, u bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief!