Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
ofInloggen

Nr. 18664031

Verkocht
Elio Martinelli voor Martinelli Luce  -Serpente vloerlamp.
Eindbod
€ 470
304 weken geleden

Elio Martinelli voor Martinelli Luce -Serpente vloerlamp.

De Martinelli Luce Serpente is een onbetwist icoon in de wereld van de designverlichting. Het ontwerp is al meer dan 50 jaren geleden gecreëerd en wordt nog steeds bewonderd door de liefhebbers van designverlichting. Het is meer dan alleen een lichtobject, het is ook een kunstwerk op zich. De geometrische vorm van de voet, arm en kap heeft een mythische status in de wereld van design. Dit iconisch Italiaans ontwerp is dan ook terecht opgenomen in de permanente collectie van het Metropolitan Museum of Art in New York. Heel bijzonder, en in 1965 zeker revolutionair, is de zwenkbare bovenarm van de lamp. Hierdoor kan de bovenarm 360 graden worden gedraaid waardoor de lamp een enorm bereikt heeft in de ruimte waar hij staat zonder dat hij verplaatst hoeft te worden. Minstens zo opvallend is de vorm en techniek van de kap die zorgt voor de spreiding van een mooi diffuus licht. Elio Martinelli startte in 1950 het bedrijf Martinelli Luce omdat hij de door hem ontworpen verlichting ook zelf wilde produceren en verkopen. Het bedrijf begon als een winkeltje in het Italiaanse Lucca dat uitgroeide uit tot een wereldwijd bedrijf. Ontwerper: Elio Martinelli Fabrikant: Martinelli Luce Model: Serpente Land van herkomst: Italië Jaar: 1965 Materialen: wit metaal en plexiglas Afmeting: hoogte 120 cm Ø kap 55 cm Gewicht: circa 25 kg Origineel gemerkt onder de voet Conditie: zeer goed Technisch getest Deze lamp wordt gedemonteerd verzonden en is eenvoudig weer zelf in elkaar te zetten.

Nr. 18664031

Verkocht
Elio Martinelli voor Martinelli Luce  -Serpente vloerlamp.

Elio Martinelli voor Martinelli Luce -Serpente vloerlamp.

De Martinelli Luce Serpente is een onbetwist icoon in de wereld van de designverlichting. Het ontwerp is al meer dan 50 jaren geleden gecreëerd en wordt nog steeds bewonderd door de liefhebbers van designverlichting. Het is meer dan alleen een lichtobject, het is ook een kunstwerk op zich. De geometrische vorm van de voet, arm en kap heeft een mythische status in de wereld van design. Dit iconisch Italiaans ontwerp is dan ook terecht opgenomen in de permanente collectie van het Metropolitan Museum of Art in New York.

Heel bijzonder, en in 1965 zeker revolutionair, is de zwenkbare bovenarm van de lamp. Hierdoor kan de bovenarm 360 graden worden gedraaid waardoor de lamp een enorm bereikt heeft in de ruimte waar hij staat zonder dat hij verplaatst hoeft te worden. Minstens zo opvallend is de vorm en techniek van de kap die zorgt voor de spreiding van een mooi diffuus licht.

Elio Martinelli startte in 1950 het bedrijf Martinelli Luce omdat hij de door hem ontworpen verlichting ook zelf wilde produceren en verkopen. Het bedrijf begon als een winkeltje in het Italiaanse Lucca dat uitgroeide uit tot een wereldwijd bedrijf.

Ontwerper: Elio Martinelli
Fabrikant: Martinelli Luce
Model: Serpente
Land van herkomst: Italië
Jaar: 1965
Materialen: wit metaal en plexiglas
Afmeting: hoogte 120 cm Ø kap 55 cm
Gewicht: circa 25 kg
Origineel gemerkt onder de voet
Conditie: zeer goed
Technisch getest

Deze lamp wordt gedemonteerd verzonden en is eenvoudig weer zelf in elkaar te zetten.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object