Nr. 19609925

Niet meer beschikbaar
Daf - 55 Coupé - Rally - 1970
Bieden gesloten
298 weken geleden

Daf - 55 Coupé - Rally - 1970

Daf 55 Coupé Rally De 55 was voor DAF een zeer belangrijk model. Men hoopte dat een met een watergekoelde Renaultmotor (vier cilinders en 1108 cc) uitgeruste DAF het merk een volwassener imago zou geven. De auto had min of meer dezelfde door Giovanni Michelotti ontworpen carrosserie als de Daf 44, maar met een groter front (voor de nu benodigde radiator) en grotere achterlichten. In 1969 werd de auto iets gewijzigd; de versie die daardoor ontstond staat nu bekend als het tweede type. In 1972 werd de 55 opgevolgd door de 66. Met de 66 werd de auto individueler en duidelijker te herkennen. De 55 sedan kreeg in 1968 een sierlijker zusje, de DAF 55 Coupé. Technisch waren de modellen hetzelfde. Later dat jaar kwam er ook de Combi bij, een stationwagon. Vanwege de successen in bijvoorbeeld de London-Sydney Marathon werd er een opvoerset voor de 55 op de markt gebracht met een andere carburator, nokkenas en een gewijzigde vering, aangevuld met lichtmetalen velgen, toerenteller, sportstuur en een andere uitlaat om het sportieve karakter te onderstrepen. De door ons aangeboden Daf 55 Coupé heeft een rijke rally historie en nam deel aan zeer veel bekende en beroemde rally’s. Het meest bekend daarvan is wel de rally van Monte Carlo voor historische voertuigen. De stickers op de zijruiten getuigen van een rijk rally verleden. De auto is zeer professioneel opgebouwd, zowel motor als carrosserie en voldoet aan alle eisen voor het rijden van historische rally's. Uiteraard horen daar de benodigde officiële documenten bij. Er zijn 2 taxatierapporten, waarvan 1 zeer recent. De auto verkeert in een technisch goede staat en alles werkt naar behoren. De motor is weer nieuw opgebouwd en heeft nog maar weinig km's gedaan. Alle materiaal en apparatuur aan boord is gekeurd en voorzien van de nodige keurmerken en documenten. Alle documenten, inclusief technische keuring (APK) zullen bij verkoop een hernieuwde geldigheid hebben. Het is verstandig de auto eerst te bekijken alvorens een bod uit te brengen. De auto is te zien in Valkenswaard. Bij verkoop naar het buitenland verzorgen wij het exportdocument. Transport kan in overleg door ons worden uitgevoerd.

Nr. 19609925

Niet meer beschikbaar
Daf - 55 Coupé - Rally - 1970

Daf - 55 Coupé - Rally - 1970

Daf 55 Coupé Rally

De 55 was voor DAF een zeer belangrijk model. Men hoopte dat een met een watergekoelde Renaultmotor (vier cilinders en 1108 cc) uitgeruste DAF het merk een volwassener imago zou geven. De auto had min of meer dezelfde door Giovanni Michelotti ontworpen carrosserie als de Daf 44, maar met een groter front (voor de nu benodigde radiator) en grotere achterlichten. In 1969 werd de auto iets gewijzigd; de versie die daardoor ontstond staat nu bekend als het tweede type. In 1972 werd de 55 opgevolgd door de 66. Met de 66 werd de auto individueler en duidelijker te herkennen.

De 55 sedan kreeg in 1968 een sierlijker zusje, de DAF 55 Coupé. Technisch waren de modellen hetzelfde. Later dat jaar kwam er ook de Combi bij, een stationwagon. Vanwege de successen in bijvoorbeeld de London-Sydney Marathon werd er een opvoerset voor de 55 op de markt gebracht met een andere carburator, nokkenas en een gewijzigde vering, aangevuld met lichtmetalen velgen, toerenteller, sportstuur en een andere uitlaat om het sportieve karakter te onderstrepen.

De door ons aangeboden Daf 55 Coupé heeft een rijke rally historie en nam deel aan zeer veel bekende en beroemde rally’s. Het meest bekend daarvan is wel de rally van Monte Carlo voor historische voertuigen. De stickers op de zijruiten getuigen van een rijk rally verleden. De auto is zeer professioneel opgebouwd, zowel motor als carrosserie en voldoet aan alle eisen voor het rijden van historische rally's. Uiteraard horen daar de benodigde officiële documenten bij. Er zijn 2 taxatierapporten, waarvan 1 zeer recent. De auto verkeert in een technisch goede staat en alles werkt naar behoren. De motor is weer nieuw opgebouwd en heeft nog maar weinig km's gedaan. Alle materiaal en apparatuur aan boord is gekeurd en voorzien van de nodige keurmerken en documenten. Alle documenten, inclusief technische keuring (APK) zullen bij verkoop een hernieuwde geldigheid hebben.

Het is verstandig de auto eerst te bekijken alvorens een bod uit te brengen. De auto is te zien in Valkenswaard. Bij verkoop naar het buitenland verzorgen wij het exportdocument. Transport kan in overleg door ons worden uitgevoerd.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object