Nr. 19704611

Verkocht
Derde Rijk Wehrmacht Sabel voor officieren, model 1935.
Eindbod
€ 1,400
299 weken geleden

Derde Rijk Wehrmacht Sabel voor officieren, model 1935.

Lowenkopf-Sabel fur Offiziere mit fein ziseliertem Gefass. Model 1935. Mooie sabel voor Heeres Officieren, model 1935 met rode glasogen. De vergulde greep is voorzien van een leeuwenkop, die weer voorzien is van rode glasogen. Greep is voorzien van Hoheitsadler (swastika afgeschermd). De zwarte kunststof greep heeft de volledige draadwikkeling en is onbeschadigd. De kling heeft het gestempelde logo van Tiger , afgedekt door de pareerstang op de achterzijde(kleine afbeelding van een tijger), zie foto. Sabels van fabrikant Tiger uit Solingen zijn zeldzaam en zeer gezocht! Op de foto's waar geen portepee op de sabel zit, is duidelijk het kleurverschil te zien van de patina welke in de afgelopen tijd op het onafgedekte metaal is gevormd. Waar de portepee zit, is het verguldsel nog in zijn oude kleur. Dergelijke kleurverschillen worden door verzamelaars zeer gewaardeerd, onder anderen om de authenticiteit van de sabel vast te stellen. De kling heeft zeer lichte gebruikssporen en wat oxidatieplekjes. Stalen schede is nagelakt (repainted) maar verder in nette staat. Ophangring onbeschadigd. De portepee is in zeer slechte staat, heeft enkele reparatieplekken, maar is wel origineel. Sabel wordt goed/veilig verpakt en verzekerd verzonden(track and trace) Verkoop uitsluitend aan personen van 18 jaar en ouder.

Nr. 19704611

Verkocht
Derde Rijk Wehrmacht Sabel voor officieren, model 1935.

Derde Rijk Wehrmacht Sabel voor officieren, model 1935.

Lowenkopf-Sabel fur Offiziere mit fein ziseliertem Gefass. Model 1935.

Mooie sabel voor Heeres Officieren, model 1935 met rode glasogen.

De vergulde greep is voorzien van een leeuwenkop, die weer voorzien is van rode glasogen. Greep is voorzien van Hoheitsadler (swastika afgeschermd). De zwarte kunststof greep heeft de volledige draadwikkeling en is onbeschadigd.

De kling heeft het gestempelde logo van Tiger , afgedekt door de pareerstang op de achterzijde(kleine afbeelding van een tijger), zie foto.
Sabels van fabrikant Tiger uit Solingen zijn zeldzaam en zeer gezocht!

Op de foto's waar geen portepee op de sabel zit, is duidelijk het kleurverschil te zien van de patina welke in de afgelopen tijd op het onafgedekte metaal is gevormd. Waar de portepee zit, is het verguldsel nog in zijn oude kleur.
Dergelijke kleurverschillen worden door verzamelaars zeer gewaardeerd, onder anderen om de authenticiteit van de sabel vast te stellen.

De kling heeft zeer lichte gebruikssporen en wat oxidatieplekjes.
Stalen schede is nagelakt (repainted) maar verder in nette staat. Ophangring onbeschadigd.

De portepee is in zeer slechte staat, heeft enkele reparatieplekken, maar is wel origineel.

Sabel wordt goed/veilig verpakt en verzekerd verzonden(track and trace)
Verkoop uitsluitend aan personen van 18 jaar en ouder.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object