Nr. 21468075

Verkocht
Marten Melsen (1870-1947) - “Impressionistisch dorp"
Eindbod
€ 125
286 weken geleden

Marten Melsen (1870-1947) - “Impressionistisch dorp"

Mooi karakteristiek impressionistich kunstwerk van Marten Melsens (1870-1947) van rond 1900. Zeer bekend galleries en de bekende veilingprogramma’s. Zijn oeuvre werd sinds het prille begin - zijn eerste tentoonstellingen dateren uit de jaren 1890 - gewaardeerd om de oorspronkelijkheid. “Tolk van landelijke uitspattingen van de streek welke rond Antwerpen om het boerse en brooddronkene van haar bewoners befaamd is”, wordt hij door critici “onze jolige moderne Bruegel, tintelend van werkelijk leven en kleur”genoemd, of “olijk schilder der boeren uit het polderland”. Anderen noemen hem: “De humoristische waarnemer van de landmens”, of stelden: “Melsen blinkt uit in de levendige weergave van boerenpummels”, of zagen “veel bewuste naïviteit bij Marten Melsen”. Zij zien Melsens werk als “een epische en symbolische karikatuur van het dorp. De grootstad Brussel was aan het einde van de 19de eeuw een wereldcentrum van kunst, waar neo-impressionisme en art nouveau hoogtij vieren. Begin 1900’s Volgt Melsen echter in zijn eentje een totaal andere weg, die van de Hollandse en Vlaamse meesters uit de 16de en 17de eeuw, die de rasechte volksaard had blootgelegd. Deze verknochtheid aan de oude schilderstraditie is opmerkelijk, omdat de toenmalige kunst ofwel gekenmerkt werd door sociale geladenheid, ofwel door de zoektocht naar een verheerlijkte, ideale wereld, zoals bij het preraphaëlitische symbolisme. Wordt goed verpakt, aangetekend en volledig verzekerd verzonden.

Nr. 21468075

Verkocht
Marten Melsen (1870-1947) - “Impressionistisch dorp"

Marten Melsen (1870-1947) - “Impressionistisch dorp"

Mooi karakteristiek impressionistich kunstwerk van Marten Melsens (1870-1947) van rond 1900. Zeer bekend galleries en de bekende veilingprogramma’s.

Zijn oeuvre werd sinds het prille begin - zijn eerste tentoonstellingen dateren uit de jaren 1890 - gewaardeerd om de oorspronkelijkheid. “Tolk van landelijke uitspattingen van de streek welke rond Antwerpen om het boerse en brooddronkene van haar bewoners befaamd is”, wordt hij door critici “onze jolige moderne Bruegel, tintelend van werkelijk leven en kleur”genoemd, of “olijk schilder der boeren uit het polderland”.

Anderen noemen hem: “De humoristische waarnemer van de landmens”, of stelden: “Melsen blinkt uit in de levendige weergave van boerenpummels”, of zagen “veel bewuste naïviteit bij Marten Melsen”. Zij zien Melsens werk als “een epische en symbolische karikatuur van het dorp.

De grootstad Brussel was aan het einde van de 19de eeuw een wereldcentrum van kunst, waar neo-impressionisme en art nouveau hoogtij vieren.

Begin 1900’s Volgt Melsen echter in zijn eentje een totaal andere weg, die van de Hollandse en Vlaamse meesters uit de 16de en 17de eeuw, die de rasechte volksaard had blootgelegd.

Deze verknochtheid aan de oude schilderstraditie is opmerkelijk, omdat de toenmalige kunst ofwel gekenmerkt werd door sociale geladenheid, ofwel door de zoektocht naar een verheerlijkte, ideale wereld, zoals bij het preraphaëlitische symbolisme.

Wordt goed verpakt, aangetekend en volledig verzekerd verzonden.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object