Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
ofInloggen

Nr. 25160399

Verkocht
Henk Bellaard (1896-1975) - Hollands landschap
Eindbod
€ 45
262 weken geleden

Henk Bellaard (1896-1975) - Hollands landschap

Zeer mooi kunstwerk van de bekende Nederlandse kunstschilder Henk Bellaard. Olieverf op doek en in goede staat. Dordrecht 1896 - 1975 De schilder Henderik Johannes Bellaard begon zijn opleiding in Dordrecht bij M.P. (Rinus) de Reus. Hij kreeg van hem les in tekenen, aquarelleren en schilderen naar stilleven, landschap en stadsgezichten. Van M. Adamse kreeg hij les in portrettekenen en aquarelleren van landschap en stilleven. In die tijd maakte Bellaard veel kopieën naar de grote meesters van de Haagse School. In de jaren twintig van de vorige eeuw woonde hij in Utrecht en kwam in contact met beeldend kunstenaars als Karel van Seben en Annie Borst Pauwels . Hij is lid geweest van de 'Studietekenclub' in Bilthoven en sloot zich in 1934 aan bij het Tekengenootschap 'Het Krijtje' in Utrecht. Henk Bellaard begon zijn werkzaamheden als decoratie schilder voor bedrijven. Zo maakte hij decoraties voor de firma R.R. Bruijnen te Rotterdam, vervaardigde tekeningen voor de Caran d'Ache fabrieken te Genéve en ontwierp toeristische prenten van Holland voor Damall in Texas (VS) en Ken Ross te Alberta (Canada). In 1939 verzorgde hij, in samenwerking met enige andere schilders, de decoraties voor de optocht ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Nederlandse Spoorwegen. Voor de Philips-fabrieken te Eindhoven maakte hij een diorama. Daarnaast werkte hij voor de Koninklijke Fabriek Inventum, het reclamebureau Hypsos en de firma Abee. Voor De Werkplaats in Bilthoven maakte hij twaalf schilderijen die in een kalender werden gereproduceerd. Hij heeft aan verschillende groeps tentoonstellingen deelgenomen. Zo exposeerde hij onder andere in Amersfoort, Dordrecht, Utrecht en Bilthoven. In 1975 werd er een overzichts tentoonstelling gehouden in Zeist. Henk Bellaard werd in 1947 benoemd tot leraar aan de Vrije Academie Artibus, maar was al sinds 14 april 1943 als leraar werkzaam bij het Stichts Genootschap Artibus.

Nr. 25160399

Verkocht
Henk Bellaard (1896-1975) - Hollands landschap

Henk Bellaard (1896-1975) - Hollands landschap

Zeer mooi kunstwerk van de bekende Nederlandse kunstschilder Henk Bellaard.
Olieverf op doek en in goede staat.

Dordrecht 1896 - 1975

De schilder Henderik Johannes Bellaard begon zijn opleiding in Dordrecht bij M.P. (Rinus) de Reus. Hij kreeg van hem les in tekenen, aquarelleren en schilderen naar stilleven, landschap en stadsgezichten. Van M. Adamse kreeg hij les in portrettekenen en aquarelleren van landschap en stilleven. In die tijd maakte Bellaard veel kopieën naar de grote meesters van de Haagse School. In de jaren twintig van de vorige eeuw woonde hij in Utrecht en kwam in contact met beeldend kunstenaars als Karel van Seben en Annie Borst Pauwels . Hij is lid geweest van de 'Studietekenclub' in Bilthoven en sloot zich in 1934 aan bij het Tekengenootschap 'Het Krijtje' in Utrecht.

Henk Bellaard begon zijn werkzaamheden als decoratie schilder voor bedrijven. Zo maakte hij decoraties voor de firma R.R. Bruijnen te Rotterdam, vervaardigde tekeningen voor de Caran d'Ache fabrieken te Genéve en ontwierp toeristische prenten van Holland voor Damall in Texas (VS) en Ken Ross te Alberta (Canada). In 1939 verzorgde hij, in samenwerking met enige andere schilders, de decoraties voor de optocht ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Nederlandse Spoorwegen. Voor de Philips-fabrieken te Eindhoven maakte hij een diorama. Daarnaast werkte hij voor de Koninklijke Fabriek Inventum, het reclamebureau Hypsos en de firma Abee. Voor De Werkplaats in Bilthoven maakte hij twaalf schilderijen die in een kalender werden gereproduceerd.

Hij heeft aan verschillende groeps tentoonstellingen deelgenomen. Zo exposeerde hij onder andere in Amersfoort, Dordrecht, Utrecht en Bilthoven. In 1975 werd er een overzichts tentoonstelling gehouden in Zeist.

Henk Bellaard werd in 1947 benoemd tot leraar aan de Vrije Academie Artibus, maar was al sinds 14 april 1943 als leraar werkzaam bij het Stichts Genootschap Artibus.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object