Nr. 25495583

Verkocht
Piero Manzoni - Merde d'Artiste / Merda d'artista / Künstlerscheisse / Artist's Shit
Eindbod
€ 150
261 weken geleden

Piero Manzoni - Merde d'Artiste / Merda d'artista / Künstlerscheisse / Artist's Shit

Replica van het meest emblematische object van de Zero-beweging, destijds in een oplage van 99 exemplaren geproduceerd. De titel is rondom het blikje in vier talen gedrukt. Het opzienbarende werk van de experimentele Italiaanse kunstenaar Piero Manzoni wordt veelal gerekend tot de conceptuele kunst. De kunstenaar overleed echter op jonge leeftijd, nog voordat deze kunststroming in de jaren zeventig van de vorige eeuw een dominante stroming zou worden binnen de kunstwereld. In 1961 blikte hij zijn eigen uitwerpselen in, om deze vervolgens keurig te signeren. Deze Merda d’artista exposeerde hij bij Galleria La Tartaruga in Rome. Voor de verkoopprijs van de ingeblikte ‘Merda d'artista’ werd de dagprijs van het gewicht in goud als uitgangspunt genomen. Het blikje is in goede staat, een paar roestvlekjes aan de randjes, zoals het origineel.

Nr. 25495583

Verkocht
Piero Manzoni - Merde d'Artiste / Merda d'artista / Künstlerscheisse / Artist's Shit

Piero Manzoni - Merde d'Artiste / Merda d'artista / Künstlerscheisse / Artist's Shit

Replica van het meest emblematische object van de Zero-beweging, destijds in een oplage van 99 exemplaren geproduceerd. De titel is rondom het blikje in vier talen gedrukt.

Het opzienbarende werk van de experimentele Italiaanse kunstenaar Piero Manzoni wordt veelal gerekend tot de conceptuele kunst. De kunstenaar overleed echter op jonge leeftijd, nog voordat deze kunststroming in de jaren zeventig van de vorige eeuw een dominante stroming zou worden binnen de kunstwereld.

In 1961 blikte hij zijn eigen uitwerpselen in, om deze vervolgens keurig te signeren. Deze Merda d’artista exposeerde hij bij Galleria La Tartaruga in Rome. Voor de verkoopprijs van de ingeblikte ‘Merda d'artista’ werd de dagprijs van het gewicht in goud als uitgangspunt genomen.

Het blikje is in goede staat, een paar roestvlekjes aan de randjes, zoals het origineel.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object