Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
ofInloggen

Nr. 26145975

Verkocht
'FISCHLAND'  - 835 Zilver - Ring Amber
Eindbod
€ 31
256 weken geleden

'FISCHLAND' - 835 Zilver - Ring Amber

Art Deco ring met Barnsteen z.g 'Butterscotch' van de zéér bekende Manufactuur 'FISCHLAND' ( gemerkt met een naar rechts kijkende vis) - Oostzee sieraden uit Duitsland. Ring is gemaakt rond 1932-35. Plateau afmeting 2,3 cm L x 1,4 cm Br. FISCHLAND JEWELRY en GEORG KRAMER De echte Fischland-sieraden worden geproduceerd door het bedrijf van Walter Kramer (een afstammeling van Georg Kramer). De zilversmid Georg Kramer stichtte zijn bedrijf in 1771 in Ribnitz Damgarten (Duitsland). Zijn afstammeling is de meester-goudsmid Walter Kramer die in 1932 begon met de ontwerpen van de bekende zilveren "vis-sieraden" die meestal met barnsteen waren versierd. Walter noemde deze sieraden naar het Fischland in de buurt van Ribnitz, het zuidwestelijke deel van het schiereiland Darss-Zingst. Deze sieraden waren een groot succes, vooral onder de toeristen, in 1939 werd het bedrijf omgedoopt tot Fischland GmbH met octrooibescherming, het bedrijf had toen 100 werknemers in dienst. Naast de Fischland Schmuck heeft dit bedrijf ook prachtige modernistische sieraden ontworpen, opvallend vanwege het eenvoudige, sterke ontwerp waarin vaak kostbare of halfedelstenen werden verwerkt. Deze sieraden waren niet gemarkeerd met de vis, maar met de letters GK in een schild samen met een modelnummer. Na de Tweede Wereldoorlog in 1947 werd het bedrijf in 1947 onteigend onder de Sovjet-bezettingswet en Walter Kramer vluchtte vervolgens naar Lübeck-Rostock om zijn bedrijf voort te zetten. Het staatsbedrijf ging verder onder de naam "VEB Fischland-Schmuck". In 1959 won Walter het patentgeschil waardoor het staatsbedrijf zijn naam veranderde in "VEB Ostsee-Schmuck". Wordt in een Gift-box aangetekend verstuurd met Track en Trace.

Nr. 26145975

Verkocht
'FISCHLAND'  - 835 Zilver - Ring Amber

'FISCHLAND' - 835 Zilver - Ring Amber

Art Deco ring met Barnsteen z.g 'Butterscotch' van de zéér bekende Manufactuur 'FISCHLAND' ( gemerkt met een naar rechts kijkende vis) - Oostzee sieraden uit Duitsland.
Ring is gemaakt rond 1932-35. Plateau afmeting 2,3 cm L x 1,4 cm Br.

FISCHLAND JEWELRY en GEORG KRAMER

De echte Fischland-sieraden worden geproduceerd door het bedrijf van Walter Kramer (een afstammeling van Georg Kramer).
De zilversmid Georg Kramer stichtte zijn bedrijf in 1771 in Ribnitz Damgarten (Duitsland).
Zijn afstammeling is de meester-goudsmid Walter Kramer die in 1932 begon met de ontwerpen van de bekende zilveren "vis-sieraden" die meestal met barnsteen waren versierd.
Walter noemde deze sieraden naar het Fischland in de buurt van Ribnitz, het zuidwestelijke deel van het schiereiland Darss-Zingst.
Deze sieraden waren een groot succes, vooral onder de toeristen, in 1939 werd het bedrijf omgedoopt tot Fischland GmbH met octrooibescherming, het bedrijf had toen 100 werknemers in dienst.
Naast de Fischland Schmuck heeft dit bedrijf ook prachtige modernistische sieraden ontworpen, opvallend vanwege het eenvoudige, sterke ontwerp waarin vaak kostbare of halfedelstenen werden verwerkt.
Deze sieraden waren niet gemarkeerd met de vis, maar met de letters GK in een schild samen met een modelnummer.
Na de Tweede Wereldoorlog in 1947 werd het bedrijf in 1947 onteigend onder de Sovjet-bezettingswet en Walter Kramer vluchtte vervolgens naar Lübeck-Rostock om zijn bedrijf voort te zetten. Het staatsbedrijf ging verder onder de naam "VEB Fischland-Schmuck". In 1959 won Walter het patentgeschil waardoor het staatsbedrijf zijn naam veranderde in "VEB Ostsee-Schmuck".
Wordt in een Gift-box aangetekend verstuurd met Track en Trace.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object