Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
ofInloggen

Nr. 28880345

Verkocht
Dogon ruiters (1) - Afrikaanse brons - beeld van 2 ruiters op paard - Dogon - Mali
Eindbod
€ 130
238 weken geleden

Dogon ruiters (1) - Afrikaanse brons - beeld van 2 ruiters op paard - Dogon - Mali

Uniek exemplaar door het gebruik van de verloren was (cire perdue) methode Het paard is sterk vertegenwoordigd in de Dogon-mythologie en kosmologie. De god-schepper Amma heeft een 'levende kiem' gecreëerd met 4 elementen, het is de basis van de wereld. Vier paren van tweelingen, voorouders van mannen, dat wil zeggen de acht Nommo, werden vervolgens gemaakt. Na een periode van grote chaos veroorzaakt door Ogo, een van de tweelingen, offerde Amma de tweede en wekte hem vervolgens uit de dood op door hem een ​​menselijke gestalte te geven. De herrezen Nommo ging naar de aarde met behulp van een boog die metamorfoseerde in een paard. Het paard is geassocieerd met de Hogon, een religieuze leider. De Hogon wordt voorgesteld door een paard op ringen, of door houten beeldjes van ruiters, of door bronzen, gegoten volgens de cire perdue (verloren was) techniek.

Nr. 28880345

Verkocht
Dogon ruiters (1) - Afrikaanse brons - beeld van 2 ruiters op paard - Dogon - Mali

Dogon ruiters (1) - Afrikaanse brons - beeld van 2 ruiters op paard - Dogon - Mali


Uniek exemplaar door het gebruik van de verloren was (cire perdue) methode

Het paard is sterk vertegenwoordigd in de Dogon-mythologie en kosmologie. De god-schepper Amma heeft een 'levende kiem' gecreëerd met 4 elementen, het is de basis van de wereld. Vier paren van tweelingen, voorouders van mannen, dat wil zeggen de acht Nommo, werden vervolgens gemaakt. Na een periode van grote chaos veroorzaakt door Ogo, een van de tweelingen, offerde Amma de tweede en wekte hem vervolgens uit de dood op door hem een ​​menselijke gestalte te geven. De herrezen Nommo ging naar de aarde met behulp van een boog die metamorfoseerde in een paard.
Het paard is geassocieerd met de Hogon, een religieuze leider. De Hogon wordt voorgesteld door een paard op ringen, of door houten beeldjes van ruiters, of door bronzen, gegoten volgens de cire perdue (verloren was) techniek.




Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object