Nr. 29437853

Verkocht
Eileen Gray - ClassiCon - Fauteuil (1) - Bibendum
Eindbod
€ 1,969
238 weken geleden

Eileen Gray - ClassiCon - Fauteuil (1) - Bibendum

In zeer goede staat aangeboden originele wereldvermaarde Classicon fauteuil Uitvoering: hoogwaardig leder kleur zwart - chroomstalen frame Genummerd - gravering incl originaliteitskaart De ClassiCon Bibendum Fauteuil (1926) is een ontwerp van Eileen Gray. Aan het begin van haar carrière specialiseerde Eileen zich in lakwerk. Na de Eerste Wereldoorlog kreeg ze de opdracht het interieur te ontwerpen van de winkel van een Franse hoedenmaakster. Ze voorzag de winkel niet alleen van wandpanelen met lakwerk, maar ontwierp ook de meubels, waaronder de wereldberoemde Bibendum Fauteuil. Deze klus betekende haar grote doorbraak en de Bibendum stoel wordt gezien als een van de meest innovatieve, herkenbare meubelontwerpen van de twintigste eeuw. De naam Bibendum is afgeleid van het figuurtje dat gebruikt wordt door bandenfrabrikant Michelin, ook wel bekend als het Michelinmannetje. De gelijkenis tussen de twee is niet moeilijk te spotten: de bolle, ronde rugleuning en zitting zeggen genoeg. Het binnenwerk van de fauteuil is van beukenhout en heeft een vering van rubberen banden welke het kussen gevuld met polyurethaanschuim en katoenwatten draagt. De iconische fauteuil is het meest bekend in leer Nieuwprijs: € 6000,00 Ophalen of wereldwijd bezorgen in overleg

Nr. 29437853

Verkocht
Eileen Gray - ClassiCon - Fauteuil (1) - Bibendum

Eileen Gray - ClassiCon - Fauteuil (1) - Bibendum

In zeer goede staat aangeboden originele wereldvermaarde Classicon fauteuil

Uitvoering: hoogwaardig leder kleur zwart - chroomstalen frame

Genummerd - gravering incl originaliteitskaart

De ClassiCon Bibendum Fauteuil (1926) is een ontwerp van Eileen Gray. Aan het begin van haar carrière specialiseerde Eileen zich in lakwerk. Na de Eerste Wereldoorlog kreeg ze de opdracht het interieur te ontwerpen van de winkel van een Franse hoedenmaakster. Ze voorzag de winkel niet alleen van wandpanelen met lakwerk, maar ontwierp ook de meubels, waaronder de wereldberoemde Bibendum Fauteuil. Deze klus betekende haar grote doorbraak en de Bibendum stoel wordt gezien als een van de meest innovatieve, herkenbare meubelontwerpen van de twintigste eeuw.

De naam Bibendum is afgeleid van het figuurtje dat gebruikt wordt door bandenfrabrikant Michelin, ook wel bekend als het Michelinmannetje. De gelijkenis tussen de twee is niet moeilijk te spotten: de bolle, ronde rugleuning en zitting zeggen genoeg. Het binnenwerk van de fauteuil is van beukenhout en heeft een vering van rubberen banden welke het kussen gevuld met polyurethaanschuim en katoenwatten draagt. De iconische fauteuil is het meest bekend in leer

Nieuwprijs: € 6000,00

Ophalen of wereldwijd bezorgen in overleg

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object