Nr. 29814283

Verkocht
Luc Kaisin (1900-1963) - Marine
Eindbod
€ 145
234 weken geleden

Luc Kaisin (1900-1963) - Marine

Luc Kaisin, olie op paneel, prachtig marine-schilderij in origineel kader. Luc Kaisin (Namen, 3 juli 1900 – Brussel, april 1963), is een bekend Belgisch figuratief kunstschilder van landschappen, marines en circusfiguren. Hij behoorde tot een groep conservatief-burgerlijke kunstschilders uit Brussel tijdens het interbellum. Eén van zijn eerste tentoonstellingen was in Heist, samen met Victor Uytterschaut, Henri Roidot, Leschevin en Emile Thysebaert. Hij was ook vriend van James Ensor en opende in juli 1937 een galerij in Knokke. In de late jaren 40 en 50 schilderde hij naast zijn marines ook vaak clowns en pierrots. In 1946 was hij samen met sculpturen van Raymond de Meester de Betzenbroeck de eerste exposant in een nieuwe Oostendse Galerie, “Ocean”, gelegen aan de Van Iseghemlaan. Op huidige veilingen worden zijn werken geschat tussen €500 à €2000. Veilinghuis Horta ( Knokke en Brussel ) veilde in 2018 bv. acht kunstwerken “olie op paneel/doek” van Kaisin tussen de 500€ en 1000€.

Nr. 29814283

Verkocht
Luc Kaisin (1900-1963) - Marine

Luc Kaisin (1900-1963) - Marine

Luc Kaisin, olie op paneel, prachtig marine-schilderij in origineel kader.

Luc Kaisin (Namen, 3 juli 1900 – Brussel, april 1963), is een bekend Belgisch figuratief kunstschilder van landschappen, marines en circusfiguren. Hij behoorde tot een groep conservatief-burgerlijke kunstschilders uit Brussel tijdens het interbellum.
Eén van zijn eerste tentoonstellingen was in Heist, samen met Victor Uytterschaut, Henri Roidot, Leschevin en Emile Thysebaert. Hij was ook vriend van James Ensor en opende in juli 1937 een galerij in Knokke.
In de late jaren 40 en 50 schilderde hij naast zijn marines ook vaak clowns en pierrots. In 1946 was hij samen met sculpturen van Raymond de Meester de Betzenbroeck de eerste exposant in een nieuwe Oostendse Galerie, “Ocean”, gelegen aan de Van Iseghemlaan.
Op huidige veilingen worden zijn werken geschat tussen €500 à €2000. Veilinghuis Horta ( Knokke en Brussel ) veilde in 2018 bv. acht kunstwerken “olie op paneel/doek” van Kaisin tussen de 500€ en 1000€.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object