Nr. 30810597

Verkocht
Marinus Johannes Drulman (=pseudoniem M. de Jongere) (1912-1978) - Schepen op de Nieuwe Waterweg te Rotterdam
Eindbod
€ 2,455
230 weken geleden

Marinus Johannes Drulman (=pseudoniem M. de Jongere) (1912-1978) - Schepen op de Nieuwe Waterweg te Rotterdam

Drulman werkte en woonde voornamelijk in Rotterdam en staat door zijn havengezichten bekend als een typisch Rotterdamse schilder. Hij kwam echter oorspronkelijk uit Amsterdam. Drulman kreeg les aan de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam. Als kunstenaar gebruikte hij het pseudoniem Marius de Jongere; dit was een verwijzing naar zijn stiefvader, de schilder en etser Marius Janssen. Alleen tijdens de Duitse bezetting signeerde hij zijn werk met de naam Drulman, omdat het kunstenaars in die tijd niet was toegestaan onder een schuilnaam te werken.[1] Zijn stijl was naturalistisch-impressionistisch. Hij had zijn productiefste periode in de jaren jaren vijftig en zestig, ten tijde van de opkomst van de Rotterdamse havens. Drulman werd bekend door havengezichten, net als Evert Moll en zijn generatiegenoot Cornelis van der Zwalm. Behalve havens en schepen schilderde hij ook portretten en landschappen, vaak van het polderlandschap rond zijn atelier in Hillegersberg. Hij bezat een huis in Zwitserland, waar hij een aantal berglandschappen maakte.[2][1] Hij was lid van Kunstenaarssociëteit Rotterdam.[3] Hij maakte reizen naar België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Onder andere het Kamper museum bezit werk van Drulman. Volgens een aantal bronnen kocht de Amerikaanse vice-president Lyndon B. Johnson tijdens een bezoek aan Nederland in de jaren zestig in het atelier van Drulman vijf landschappen. (bron Wikipedia) Komt met lindenhouten lijst met passe partout. Aan de achterzijde gesigneerd met titel, aan de voorzijde gesigneerd rechtsonder.

Nr. 30810597

Verkocht
Marinus Johannes Drulman (=pseudoniem M. de Jongere) (1912-1978) - Schepen op de Nieuwe Waterweg te Rotterdam

Marinus Johannes Drulman (=pseudoniem M. de Jongere) (1912-1978) - Schepen op de Nieuwe Waterweg te Rotterdam

Drulman werkte en woonde voornamelijk in Rotterdam en staat door zijn havengezichten bekend als een typisch Rotterdamse schilder. Hij kwam echter oorspronkelijk uit Amsterdam.

Drulman kreeg les aan de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam. Als kunstenaar gebruikte hij het pseudoniem Marius de Jongere; dit was een verwijzing naar zijn stiefvader, de schilder en etser Marius Janssen. Alleen tijdens de Duitse bezetting signeerde hij zijn werk met de naam Drulman, omdat het kunstenaars in die tijd niet was toegestaan onder een schuilnaam te werken.[1]

Zijn stijl was naturalistisch-impressionistisch. Hij had zijn productiefste periode in de jaren jaren vijftig en zestig, ten tijde van de opkomst van de Rotterdamse havens. Drulman werd bekend door havengezichten, net als Evert Moll en zijn generatiegenoot Cornelis van der Zwalm. Behalve havens en schepen schilderde hij ook portretten en landschappen, vaak van het polderlandschap rond zijn atelier in Hillegersberg. Hij bezat een huis in Zwitserland, waar hij een aantal berglandschappen maakte.[2][1]

Hij was lid van Kunstenaarssociëteit Rotterdam.[3] Hij maakte reizen naar België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Onder andere het Kamper museum bezit werk van Drulman. Volgens een aantal bronnen kocht de Amerikaanse vice-president Lyndon B. Johnson tijdens een bezoek aan Nederland in de jaren zestig in het atelier van Drulman vijf landschappen. (bron Wikipedia)

Komt met lindenhouten lijst met passe partout. Aan de achterzijde gesigneerd met titel, aan de voorzijde gesigneerd rechtsonder.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object